Debateren en Gezinsbode

Gisteren naar een debat geweest in de Immanuel Kerk waar ‘alle’ partijen vertegenwoordigd waren. Nou ja… wij waren dus niet uitgenodigd! Gemiste kans, maar aanstaande dinsdag krijgen we wel een kans in diezelfde kerk. Het loopt storm met de debatten en we kunnen ze amper allemaal bezetten, maar gelukkig krijgen Kirsten en ik hulp van de overige kandidaten en ieder gaat op zijn eigen expertise debatten voeren.

Via wiekiesjij.nl en dan ‘Groningen’ en Partij voor de Dieren kom je op mijn profiel en daar staan alle data van activiteiten (http://www.wiekiesjij.nl/politician/1146/)

Deze week had ik een ‘interview’ met de Gezinsbode en het staat hieronder.

Wat wilt u kwijt in 100 woorden?

Eigenlijk weet je het wel; het is niet goed zoals wij omgaan met dieren in de vee-industrie; dieren op elkaar gepropt in te kleine hokjes zonder daglicht en de enige buitenrit is die naar het slachthuis. Je eet af en toe geen vlees, maar op zaterdagnacht is dat broodje ritueel geslacht lamsvlees toch niet te versmaden, terwijl je eigenlijk wel weet dat het van beesten is die een naar leven hadden en een nare dood. Waarom doet de politiek daar niks aan? Dat is toch veel beter?’

Natuurlijk, een betere wereld begint bij jezelf. Stem daarom op de Partij voor de Dieren, dan proberen wij de rest te doen!

Wat is uw motivatie om politiek actief te willen zijn?

Het gaat mij er om dat de grootste groep inwoners van Groningen eindelijk vertegenwoordigd wordt en dat de belangen van mens en geld niet langer automatisch prevaleren boven dieren en natuur. Schone lucht en schoon water zijn immers het belangrijkste dat we hebben en dieren het mooiste

Wat zijn voor u speerpunten in de komende raadsperiode?

-De mensen bewust maken van het feit dat bio-industrievlees een enorme aanslag is op de wereld zoetwatervoorraad, de regenwouden en het milieu.

-Dat het politieapparaat uitgebreid wordt met een eenheid milieu en dierenpolitie en dat er adequaat wordt toegezien op overtredingen ten aanzien van dierenmishandeling en milieuvervuiling.

-100% duurzaam inkoopbeleid door gemeente

-Duurzame agrarische bedrijvigheid en een eind aan de bio-industrie

-Geen vestigingen van proefdiercentra in Groningen.

-Goede opvang van dieren als verantwoordelijkheid van de gemeente.

-Betaalbare dierengezondheidszorg voor minima

-Oog voor verborgen dierenleed bij kinderboerderijen en maneges

-Sociaal en duurzaam leven voor iedereen met individuele vrijheden en verantwoordelijkheden met meer inspraak van wijkraden.

Is uw raadswerk goed te combineren met werk.

Ja hoor! Ik ben gedeeltelijk eigen ondernemer en heb een afspraak met mijn werkgever  (NHL hogeschool) dat ik minder ga werken zodra ik in de gemeenteraad zit. Van nature ben ik een zeer harde werker die rustig 16 uur op een dag draait.

Advertentie