Persbericht: De Koningin van de Dieren komt naar het Paleis.

“KONINGIN VAN DE DIEREN” KOMT NAAR PALEIS –THIEME GEEFT STARTSCHOT CAMPAGNE PVDD GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN IN GRONINGEN

Groningen, 8 februari 2010 –  Marianne Thieme, partijvoorzitter van de Partij voor de Dieren, zal op woensdag 17 februari naar Groningen komen. Sinds haar entree in de Tweede Kamer op 22 november 2006 met de eerste politieke partij voor dieren ter wereld, is Marianne Thieme voor velen de ongekroonde koningin van de dierenbelangen. Zij geeft een lezing in het kader van de campagne van de Partij voor de Dieren voor de gemeenteraadsverkiezingen in Het Paleis aan het Boterdiep 111. Ook zal de lijsttrekker in Groningen, Gerjan Kelder,  zich op die avond officieel aan de kiezer voorstellen. Thieme zal uitleggen waarom de Partij voor de Dieren zo belangrijk is, zowel op landelijk als op gemeentelijk niveau. Gerjan Kelder zal een toelichting geven op de speerpunten die de Partij voor de Dieren voor Groningen heeft geformuleerd en bovendien een persoonlijke visie op dieren en politiek presenteren.

Kelder wil een duurzame toekomst waarin met respect en mededogen wordt omgegaan met alles dat leeft. Daarom moet nu worden gekozen voor lange termijn oplossingen, die goed zijn voor mens, dier en natuur.  Kelder wil een stad die meer gevuld is met bloemen en planten voor een prettiger aanblik. Met startsubsidies en lagere belastingen zou de vestiging van biologische en/ of vegetarische winkels en eetcafés en fair trade winkels gestimuleerd moeten worden. Daarnaast wijst hij op het belang van investeren in de jeugd. “Onderdelen als respect voor de natuur, milieu en dieren zouden een vast onderdeel moeten worden van het lesprogramma, net zo als natuureducatie en schooltuinprojecten”, aldus Kelder.

Speerpunten van de Partij voor de Dieren in de gemeente Groningen zijn het stimuleren van regionale en biologische landbouw, het tegenhouden van megastallen en het installeren van een wethouder Dierenwelzijn, Natuur en Milieu. Andere punten zijn gemeentelijke ondersteuning bij het steriliseren van verwilderde katten en het vergoeden van sterilisatie en castratie van huisdieren van minima. Verder is de Partij voor de Dieren tegen het Forum, omdat het een geldverslindend prestigeproject is.

De locatie van de lezing is: Erlenmeyerzaal in Het Paleis, Boterdiep 111 Groningen. De zaal is open om 19:00 uur, de avond start om 19:30

Advertentie