‘Schaam je je niet?’ vraagt de man

Zaterdag warme sojacoladedrank en flyers aangeboden bij Jumbo. We waren met een groot team van acht man en het was een groot succes. Vooral de gesprekken met de mensen doen goed. Er komt een man naar een van ons toegelopen en zegt: “schaam je je niet dat je voor de Partij voor de Dieren aan het flyeren bent terwijl er zoveel belangrijker dingen zijn in de wereld als honger bijvoorbeeld”.

De meneer is een van de vele mensen die niet de link kan leggen tussen de wereldwijde honger problematiek en de Partij voor de Dieren. Hij staat niet open voor het feit dat, als we wat minder vlees zouden eten we een stap dichter bij de oplossing zijn van de wereldwijde honger. Hij snapt niet dat er voor elke kilo vlees 8 kilo plantaardige eiwitten nodig is, dat er duizenden liters water nodig zijn voor vleesproductie. Hij snapt niet dat, mits goed gealloceerd, de honger in de wereld verholpen kan worden als men de vleesconsumptie zou verminderen. De meneer snapt niet dat voor het veevoer grote voorraden hoogwaardige plantaardige eiwitten, die prima als mensenvoedsel kunnen dienen, verbouwd worden in landen waar de mensen zelf vaak honger lijden en dat voor het verbouwen van dit veevoer duizenden hectares tropisch regenwoud worden gekapt. De meneer is een beetje kortzichtig. We hebben het nog niet eens gehad over de milieuvervuiling die de bio industrie teweeg brengt, maar de meneer was alleen maar bezig met zijn kiloknaller die die net bij de Aldi had gekocht. Lekker belangrijk!

Ik hoop dat de meneer mijn Blog leest….

Advertentie