Hoe je van zendelingen afkomt

Ik kan in deze Blog (die sinds het verschijnen van mijn laatste artikel een stijging van lezersaantallen heeft meegemaakt van 400%) natuurlijk gaan schrijven over de val van het kabinet en hoe dit het kiesgedrag zal beïnvloeden enzo, maar daar heb ik helemaal geen zin in. Het gaat er toch om dat wij potentiële kiezers proberen ervan te doordringen dat het tijd is voor een drastische wijziging. Het is niet zo moeilijk de mensen ervan te overtuigen, maar ik moet ze wel zien te bereiken.

Zo werd ik gisteren op straat aangesproken door twee vrouwen met een Amerikaans accent. Ze waren van de Mormoonse Kerk en of ik geloofde in God? Ik heb de bal teruggekaatst; ‘Geloven jullie dat God, of Allah, of hoe hij of zij ook heet, het normaal vindt dat jonge kalfjes en lammetjes vroeg bij de moeder worden weggehaald met als enige doel het zo snel mogelijk ‘klaarstomen’ voor de vleesmarkt?’ vroeg ik. ‘Waar je ook in gelooft, het kan toch nooit de bedoeling van welke schepping zijn geweest dat zulke jonge dieren slecht(s) leven voor het genot van ons korte termijn vleesbehoefte?’ vervolgde ik. ‘Ja maar in de bijbel staat dat….’ probeert een van de twee. ‘Ja de bijbel’ interrumpeer ik haar , ‘dat boek dat meer dan 2000 jaar is geschreven is lekker modern in haar ideeën over vleeseten, men wist toen niet beter. Nu kan je beter weten en toen was er ook geen bio-industrie trouwens. Nu zijn er vleesvervangers en is de theorie dat men vlees nodig heeft allang achterhaald….’ ‘In onze kerk zit ook een vegetariër’ probeert een van de vrouwen ‘er zijn wel mensen bij ons die ook wel eens geen vlees eten’ zegt de ander. ‘En jullie dan?’ vraag ik. ‘Nee, eh… tja ahum, ik weet niet zo goed, dieren zijn er toch om door mensen opgegeten te worden?’ probeert de spraakzaamste dame.’ Maar ik merk dat u nogal overtuigd bent en ik heb eigenlijk geen weerwoord’ zegt ze. Ze wensen mij nog een prettige dag en gaan uit zichzelf verder. Zo makkelijk raakte ik ze nog nooit kwijt…

Advertentie