Partij(d) voor cultuur en c(h)ampagne

Het is een hectische tijd voor de politiek.

Als fractievoorzitter/raadslid van de Partij voor de Dieren in Groningen had ik afgelopen weekend een erg druk programma.

Het begon vrijdag ochtend (tja… in zekere zin begint mijn weekend al op vrijdag) met een interview voor het ‘Office for Democratic Institutions and Human Rights’.  Ze wilden graag in Groningen met een lokaal politicus die niet verkiesbaar was in gesprek om te kijken hoe alles verloopt en verbeteren moet. Nadat in het kennismakingsrondje ze verbaasd naar mijn pleidooi voor dierenrechten en dergelijke hadden zitten luisteren, hebben we gepraat over de belachelijke FNV overplak actie. Ik was aan het goede adres om melding te doen van deze zinloze actie waarbij het FNV alle posters op de speciale borden overplakt had met hun eigen posters. Een van onze eigen plakkers had het zien gebeuren en er wat van gezegd maar hij kreeg een grote mond terug en werd geïntimideerd. Toen twee FNV voormannen een tijdje terug vertelden op OOG TV dat ze waren geïntimideerd door de directie van Hanos had ik met ze te doen, maar mijn respect voor de FNV is nu gedaald tot zero. Heb gelukkig al van een aantal mensen gehoord dat ze hun lidmaatschap gaan opzeggen.

’s Middags had ik een gesprek op het UMCG met een stads ecoloog en iemand van het UMCG die gaat over alles wat daar op het terrein gebouwd wordt. We hebben samen afspraken gemaakt over de nieuwe bouwplannen waar de ecoloog nauw bij betrokken zal zijn en waar er rekening wordt gehouden met aanvliegroutes van vleermuizen en nestmogelijkheden voor o.a. gierzwaluwen. Het was een hele zinvolle bijeenkomst waarbij uiteindelijk bleek dat we allen hetzelfde wilden; meer groen en respect voor de natuur. Er zijn veel plannen voorbijgekomen waarbij het UMCG mogelijkheden ziet om groener te gaan worden!  Zie de link over het verhaal dat Kirsten gehouden heeft tijdens de raadscommissie

http://groningenstad.partijvoordedieren.nl/gemeentefractie/bijdragen-speeches/i/557

Zaterdag was het eerst Flyeren in de binnenstad, toen naar  Gideonfestival waar ik als enige gemeenteraadslid aanwezig was (we waren allen uitgenodigd voor een glas champagne, een rondleiding en een sfeer impressie). Het is een geweldig initiatief van Chris Garrit en de zijnen en ik was blij verrast dat het Partij-voor-de-Dieren-aanhangers-gehalte zo hoog was op dit festival! Het is goed om te zien dat een festival zo goed presteert in duurzaamheid en dat er bijvoorbeeld aandacht is voor een veganistisch eettentje en niet alleen de hamburgers en andere dode dieren snacks de boventoon voeren.

Daarna weer even flyeren en toen naar het Paleis voor een danswedstrijd waar allerlei jongeren uit verschillende wijken tegen elkaar dansten. Erg leuk om te zien hoe die kinderen zo hun best doen! Ook hier was ik het enige raadslid.

’s Avonds naar Vera voor ‘the Drums’ en mijn lievelingsbandje ‘Rococo’ en ook daar was ik het enige raadslid, maar hier was het niet zo vreemd aangezien ik ook als enige was uitgenodigd 😉  (Niet als raadslid overigens, maar als producer van de band. Even wat anders dus).

Heb ik nu bewezen dat de Partij voor de Dieren in Groningen ook gek op cultuur is?

De campagne is bijna aan het eind en ik mag wel zeggen dat we erg hard werken met elkaar. Alle vrijwilligers (zo’n 30 ) doen erg hun best om de mensen bewust te maken van het feit dat de Partij voor de Dieren zó nodig is.

Morgen nog de Meatfree Monday in het Curryhuis waar we met een vrouw of 15 zijn, daarna een gesprek met de andere stadsecoloog Wout Veldstra in het stadhuis en dan gaan we de campagne een beetje afronden…

Op onze website staan nog wat verslagjes van de campagne!

Check: http://groningenstad.partijvoordedieren.nl/recent/news

Bekijk dit filmpje wat afgelopen week uitgezonden is door OOG TV:

http://www.youtube.com/watch?v=Kww8JDpJUzM

Advertentie